Un nou început de an academic la Galaţi

IMG_3620_renamed_368
Binecuvântare arhierească la începutul noului an universitar 2010-2011

4 octombrie 2010 – Emoţia unui nou început! Acest lucru a putut fi citit pe chipurile studenţilor Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, emoţie constructivă, mai intensă la unii şi mai mică la alţii, însă la toţi prezentă, indiferent dacă erau sau nu veniţi pentru prima dată pe băncile unei facultăţi.

Festivitatea de deschidere a debutat în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi cu un Te-Deum, slujba în care Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos s-a rugat pentru luminarea minţilor noastre, ale studenţilor, dar şi pentru sănătatea cadrelor didactice din cadrul Facultăţii şi al întregii Universităţi. În fiecare an, avem noi emoţii, trăiri şi speranţe pentru anul universitar care începe. Tot în cadrul discursului ţinut în sala D 13 din Facultate, o sală care, dacă nu este mereu plină la cursuri din cauza imensităţii ei, de această dată s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de studenţi prezenţi la deschidere cu scopul de a primi cu bucurie urările tuturor cadrelor didactice, dar şi binecuvântarea arhierească a chiriarhului locului.

La deschidere au participat şi prof. dr. Viorel Mânzu, rectorul Universităţii, prof. dr. Toader Munteanu, prorector, conf. dr. Denisia Liuşnea, secretar ştiinţific al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, profesori şi studenţi de la toate programele de studiu ale acestei facultăţi.

Mulţumim Bunului Dumnezeu care a lucrat prin Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Dr. Casian Crăciun, pentru această şansă de a studia teologia ortodoxă, preocupare bine plăcută lui Dumnezeu în astfel de vremuri tulburi, când studiul la o facultate este din ce în ce mai greu, din cauza factorului economic. Din atenta grijă şi dragoste pe care Arhiepiscopul le are pentru tinerii studenţi, ÎPS Sa oferă ajutor atât spiritual, cât şi material studenţilor care au nevoie.
În aceeaşi zi, ÎPS Arhiepiscop a oficiat deschiderea anului universitar şi la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi.

Aspect din timpul festivităţii de deschidere
Aspect din timpul festivităţii de deschidere

Cu sufletele deschise, studenţii Departamentului de Teologie urează un an universitar plin de pace sufletească, sănătate şi putere de muncă părintelui nostru spiritual, Înaltpreasfinţitul Dr. Casian Crăciun, şi tuturor cadrelor didactice, conducerii, atât din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, şi, nu în ultimul rând, colegilor studenţi din toţi anii!

Munteanu Cosmin Alin
An II, Teologie Didactică