Elevii cinstesc Sfânta Cruce

DSCF8942_renamed_24674Ca în fiecare an, biserica cu hramul „Înălţarea Sf. Cruci” din cartierul brăilean Obor s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea de credincioşi venită să se roage la acest mare praznic al Ortodoxiei.

Împreună cu mai mulţi elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir”, instituţie arondată acestei biserici, cu părinţii acestora, precum şi cu cadrele didactice, am participat la slujba Vecerniei Mari şi a Acatistului, oficiate de un sobor de preoţi, în frunte cu pc pr. Gheorghe Marinescu, protopop de Brăila.

Elevii, care au participat la întreaga slujbă, s-au arătat impresionaţi de atmosfera înălţătoare de rugăciune sporită, specifică unui astfel de praznic, dar şi de evlavia credincioşilor arătată Sfintei Cruci. Unii elevi, care sunt deja în corul bisericii, au cântat împreună cu colegii lor la strană, iar la sfârşit, toţi au primit artose din partea credincioşilor şi au plecat la casele lor plini de bucurie duhovnicească.

Participarea la această sărbătoare, unde copiii au putut afla şi învăţa despre cinstirea Sfintei Cruci şi importanţa ei în viaţa credinciosului, ne dă har şi încredere de la Dumnezeu pentru a săvârşi cu bine noul an şcolar început.

Profesor de religie
Constantin Muşat,
Şcoala cu clasele I-VIII
„Dimitrie Cantemir”, Brăila