Copiii înfrumuseţează Sfânta Cruce

P1120076-remade_renamed_24722La Parohia Pechea IV, judeţul Galaţi, Praznicul Înălţării Sfintei Cruci s-a constituit într-o sărbătoare a tinereţii. Cu doar o zi înainte de sărbătoarea Sfintei Cruci, la deschiderea anului şcolar, copiii din clasele I – IV, precum şi cei de la grădiniţă au fost invitaţi de către părintele paroh la Sfânta Biserică pentru a cinsti împreună Sfânta Cruce.

A doua zi, copiii, ajutaţi de doamnele educatoare şi învăţătoare, au venit împreună la biserică şi au participat la Sfânta Liturghie, ascultând cuvântul Domnului care a îndemnat să fim şi noi „cruci vii” în lume.

Astfel, pentru a păstra permanent această învăţătură şi amintire totodată, mai mulţi dintre ei, fiecare purtându-şi propria „cruce” zilnic în spate, adică micul ghiozdănel, au format în curtea din faţa bisericii semnul Sfintei Cruci. Mai apoi s-au adăugat şi credincioşii care, împreună, au demonstrat încă o dată că Sfânta Cruce, deşi vesteşte Jertfa Mântuitorului Hristos, nu mai este semn de tristeţe, ci de bucurie şi speranţă, dar, mai ales, semn al Învierii credinţei prin copiii noştri.

În cuvântul de învăţătură s-a exprimat bucuria că Biserica se află, începând de anul acesta, în aceeaşi curte cu Şcoala, mai precis Şcoala pentru copii cu nevoi speciale – Pechea şi, de aceea, „cadoul” pe care Biserica l-a făcut copiilor a fost să îi anunţe că în fiecare zi aceasta le va fi deschisă, pentru ca, în pauză sau la terminarea orelor, să intre şi să mulţumească lui Dumnezeu pentru dar şi ajutor. Tot aici ne vom întâlni cu toţii pentru alte noi bucurii duhovniceşti!

Pr. Cătălin Vătafu,
Parohia Pechea IV,
judeţul Galaţi