142 de tecuceni au răspuns campaniei „O picătură de sânge salvează o viaţă“

Voluntari din Protoieria Tecuci

Un număr de 142 de persoane din protoieria Tecuci, judeţul Galaţi s-au numărat printre donatorii Centrului de Transfuzii din Galaţi, astfel răspunzând iniţiativei Preafericitului Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul campaniei „O picătură de sânge salvează o viaţă“.

Organizată cu binecu­vântarea Înalt­prea­sfin­ţitu­lui Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, acţiunea s-a desfăşurat în două etape, între 18-22 septembrie, şi a antrenat preoţi şi credincioşi, între care şi tineri liceeni de la Liga Tineretului Creştin Ortodox Român (L.T.C.O.R.), filiala Tecuci.

Campania „O picătură de sânge salvează o viaţă“ este una dintre campaniile aflate în atenţia tuturor parohiilor din Patriarhia Ortodoxă Română şi are drept scop sensibilizarea semenilor care doresc să doneze sânge pentru „aproapele“ aflat pe patul de spital. Solidaritatea cu semenii aflaţi în suferinţă este o dovadă a frăţietăţii creştine cu cei care au urgent nevoie de ajutorul nostru. În acelaşi timp, actul donării de sânge, acest sacrificiu nedureros şi nepătimitor, ci doar jertfitor, este şi o mărturisire a credinţei noastre, după spusa Mântuitorului: „Întrucât aţi făcut unora din aceşti fraţi mai mici ai Mei, Mie Mi-aţi făcut“.

Receptivitatea creştinilor la chemarea de a ne purta poverile unii altora dă tuturor speranţa că această lucrare filantropică poate căpăta dimensiuni şi mai ample, în măsura în care nevoia de sânge pentru actul medical o reclamă.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhi­epis­copiei Dunării de Jos este în derulare şi continuă, la cele două centre Regionale de Transfuzie Sanguină din Galaţi şi Brăila, unde sunt programaţi, săptămânal, clerici şi mireni din parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Violeta Ionescu