Darul Patriarhiei Române pentru 220 de copii

Datorită generozităţii şi sprijinului Patriar­hiei noastre peste 220 de copii au primit îmbrăcăminte groasă de iarnă. Consider că în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae şi a celei care urmează, a Naşterii Domnului, aceste fapte alese sunt motiv de bucurie pentru toate  famililei care au rămas pe drumuri, în urma inundaţiilor. Cei 70.000 lei alocaţi de Patriarhia noastră au acoperit multe nevoi în aceste familii încercate, în toamna lui 2016. Mulţumim Întâistătăto­rului Bisericii noastre, Preafericitul Părinte Daniel şi Dumnezeu să‑i dăruiască sănătate şi toate darurile de care are nevoie în această sfântă chemare, ne‑a spus  părintele Ionuţ Glăvan, protoiereu de Covurlui.

42
Daruri de la Sfântul Nicolae pentru copiii din zona Covurlui

În prag de sărbătoare, ne bucurăm împreună cu sinistraţii de toate darurile primite. Privind în ochii lor, văzându‑le tristeţea şi necazul, şi suferinţa, săr­bătorile care au fost şi cele care vin, ne rugăm să le aducă mai multă bucurie. Pe această cale, Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile şi Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să‑Și îndrepte milostivirea Sa către semenii noştri peste care au trecut valurile acestei lumi. Îi rog pe toţi copiii din aceste familii să privească cu încredere şi speranţă spre Dumnezeu, să înveţe şi să nu uite, la rândul lor, de  dragostea creştinească, îi sfătuieşte părin­tele Casian George, paroh la Izvoarele. 

 Mulţumim lui Dumnezeu şi Sfântului Ierarh Nicolae că prin grija şi binecuvântarea  Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian am reuşit să aducem o rază de speranţă în sufletele celor mici, a celor care ar trebui să nu simtă greutăţile produse  de inundaţii. Datorită programului de aju­to­rare, am reuşit să mergem cu un grup de 50 de copii de la Cuza Vodă, la un hipermarket, să le cumpărăm lucruri de strictă necesitate, pe care alţi copii le au. Mulţumim din suflet tuturor celor care s‑au gândit la aceşti copii şi din puţinul lor au donat sume de bani mai mari ori mai mici şi pentru aceşti necăjiţi. Cred că cea mai mare bucurie este să vezi un copil că zâmbeşte, râde şi trece dincolo de orice necaz şi încercare a vieţii!, ne spune  părintele Denis Apostu, de la parohia Cuza Vodă.

Suntem bucuroşi, alături de copiii care provin din familiile sinistrate din parohia Pechea IV care au primit daruri de la Sfântul Nicolae, prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Da­niel şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhi­epis­cop Casian al Dunării de Jos. Dăm slavă lui Dumnezeu şi le mulţumim tuturor credincioşilor, oameni ai lui Dumnezeu, pentru mâna întinsă şi pentru raza de speranţă pe care au adus‑o. Bucuria nu este numai a noastră, a slujitorilor din aceste comune, ci este, mai ales, a copiilor din comu­nităţi greu încercate din zona Covurlui. Și prin acest gest de omenie se vede grija specială a  Bisericii noas­tre pentru copii, pentru sănă­tatea şi siguranţa fiilor săi”, a zis părintele Cătălin Vătafu, paroh la Pechea IV.

Pr. Gabriel Molocea,

Consilier misionar şi comunicare media