Rugăciune cu românii migranţi

Parohia Corod IV: Români din străinătate reveniţi acasă
Parohia Corod IV: Români din străinătate reveniţi acasă

Duminică, 22 august a.c., zi marcată drept „Duminica migranţilor români”, urmare hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 25-26 februarie 2009, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, copiii şi tinerii din parohiile celor opt protopopiate ale Eparhiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, au desfăşurat diferite programe cultural-artistice şi mi-sionare pentru migranţii români, întorşi acasă în luna august.

Protoieria Tecuci înregistrează cel mai mare număr de migraţii în străinătate, în special în localităţile din nord (comuna Corod). Sub îndrumarea directă a pc. pr. protoiereu Gheorghe Joghiu, preoţii au săvârşit rugăciuni şi întâlniri de suflet, iar în zilele următoare au mers cu molitfa la casele familiilor care au membri plecaţi în afara graniţelor ţării.

La Centrul de zi pentru copii „Speranţa” din incinta Aşezămân-tului Filantropic „Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Galaţi, unde sunt asistaţi şi cei care au rămas acasă în grija altor rude, integrându-se în programul zilnic, copiii au participat la Sfânta Liturghie alături de părinţii lor, iar la sfârşit li s-au oferit pachete şi daruri.

La parohia „Sf. Spiridon” din Galaţi, în cadrul Centrului de zi pentru copii s-a desfăşurat un program artistic pentru părinţii întorşi acasă în aceste zile. La sfârşitul acestui eveniment a avut loc o agapă frăţească.

În parohia Lieşti, judeţul Galaţi, la ceas de vecernie, copiii au organizat un interesant program artistic la Căminul cultural din comună. Cu acest prilej a evoluat pe scenă, sub îndrumarea pc. pr. Titi Gabor, şi grupul vocal „Cununiţa satului”, din cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor”.

Astfel de întruniri au avut loc şi în alte localităţi ale eparhiei.

La activităţile din Duminica Migranţilor au fost prezenţi un număr de 10.620 migranţi şi 1.805 persoane defavorizate cu rude plecate în străinătate.

Valoarea ajutoarelor oferite se ridică la suma de 39.282 lei.

Marian Pătraşcu