Slujba Vecerniei celei de ,,A Doua Învieri”

Duminica Învierii Mântuitorului Iisus Hristos – după tradiţionala vizită la Penitenciarul de maximă sigurană din municipiul Galaţi – Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit, la orele amiezii, în Catedrala Arhiepiscopală, înconjurat de preoţi şi diaconi, slujba Vecerniei speciale, cunoscută în popor şi sub denumirea de „a doua Înviere“, în cadrul căreia a fost citită în 12 limbi pericopa din Evanghelia de la Ioan cap. 20, versetele 19-27.

Întâlnirea pascală a clerului gălăţean cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian

La eveniment au participat câteva sute de credincioşi gălăţeni, precum şi membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi – filiala „Sf. Andrei“ din Galaţi, îmbrăcaţi în costume tradiţionale specifice Dunării de Jos.

La sfârşitul sfintei slujbe, potrivit rânduielilor pascale, toţi credincioşii prezenţi au sărutat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, precum şi icoana Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Tot în Duminica Învierii, la ceas de seară, a avut loc tradiţionala întâlnire a preoţilor din municipiul Galaţi cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi comunicare media