Parohia Barcea Nouă, Protopopiatul Tecuci – Copiii – darul lui Dumnezeu

SDC17311
Duminica Părinţilor şi Copiilor la Parohia Barcea Nouă, jud. Galaţi

Ziua de 6 iunie 2010, când în întreaga Patriarhie Română s-a prăznuit Duminica Părinţilor şi Copiilor, a fost marcată şi în parohia Barcea Nouă din judeţul Galaţi prin chemarea şi participarea la comuniunea Sfintei Liturghii din biserica parohială a copiilor însoţiţi de părinţii lor.

La final, în cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, părintele paroh Cornel Păduraru a evidenţiat importanţa copilului în viaţa familiei, subliniind faptul că „atunci când se naşte un copil se naşte o mamă şi un tată. Doar în preajma unui copil ne putem numi părinţi şi ne putem manifesta dragostea faţă de cel mai frumos dar oferit de Dumnezeu lumii – copilul. Familia, la rândul ei, îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru darul nepreţuit, crescând copilul în dragoste faţă de Creatorul său şi faţă de semeni, învăţându-l să se roage, să participe în fiecare duminică şi în zilele de sărbătoare la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, să fie un membru activ al Sfintei Biserici şi amintindu-i  mereu că scopul vieţii este câştigarea Împărăţiei Cerurilor, prin credinţă şi fapte bune.”

Sărbătoarea nu se putea încheia fără un mic dar pentru cei mici. După sfânta slujbă, celor mai nevoiaşi dintre copiii parohiei li s-au oferit daruri constând în alimente, dulciuri şi fructe. Mulţumirea de pe chipurile lor curate ne-a umplut şi nouă sufletele de bucurie şi ne-a motivat ca şi pe viitor, alături de Consiliul şi Comitetul parohial, să desfăşurăm activităţi social-filantropice pentru aceştia.

Maria  Păduraru, profesor de religie,
Şcoala Nr. 2, Barcea