Dumnezeu a cules o floare din Grădina Maicii Domnului. Ultimul drum al Valentinei Florea

Și s-a adăugat neamului său…

La sfârşitul lunii octombrie, când omul gospodar îşi strânge recolta la care a muncit tot anul, Dumnezeu a chemat la Sine sufletul unei tinere credincioase, Valentina Florea, în vârstă de 28 de ani. Sfârşitul ei s-a întâmplat în urma groaznicului accident de la clubul „Colectiv” din Bucureşti, în seara zilei de vineri 30 octombrie 2015. Venise acolo, alături de prietenii săi, să-şi petreacă timpul împreună, pe acorduri muzicale. Ea şi-a pierdut viaţa alături de alţi tineri.

Valentina s-a născut pe 9 august 1987, dintr-o familie de creştini ortodocşi, Tase şi Doina Florea, care au mai dat naştere unei fiice, Gabriela. A absolvit cursurile Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din municipiu.

A urmat apoi cursurile Școlii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti şi s-a angajat ca manager al unei firme de publicitate.

Ca elev exemplar al şcolilor gălăţene, Valentina a demonstrat un adevărat talent literar prin scrierea şi publicarea numeroaselor poezii: Dor de cer, Porto Franco, nr. 5(62)-2001; Moş Nicolae, Ce-i speranţa?, Mama, Sfântul Andrei şi Copilăria, apărute în ,,Poemul Copilăriei” – Culegere de versuri şi proză a Cercului de creaţie literară ,,Mihai Eminescu” al Palatului Copiilor Galaţi – 2004. În proză, s-a remarcat cu lucrările: Crăciunul, în ,,Călăuza Ortodoxă”, nr. 145 (decembrie 2000); O lume mai bună, în ,,Dunărea de Jos”, nr. 28/ 2004; O inimă de foc, Prinţul Pace, Un curcubeu de flori şi Troiene de puritate, în ,,Poemul Copilăriei” – Culegere de versuri şi proză a Cercului de creaţie literară ,,Mihai Eminescu” al Palatului Copiilor Galaţi, 2004.

Slujba de înmormântare a Valentinei Florea, la biserica ,,Vovidenia” din Galaţi

La începutul lunii în care îl prăznuim pe ocrotitorul spiritual al oraşului nostru, Sfântul Apostol Andrei, în ziua de marţi, 3 noiembrie, am condus la locul de odihnă trupul Valentinei.

La slujba de înmormântare, precum şi la slujba citirii ,,Stâlpilor”, alături de familie şi credincioşii prezenţi în biserica ,,Vovidenia” din Galaţi, s-a adăugat soborului de slujitori şi Părintele Arhiepiscop Casian, care a mângâiat duhovniceşte familia.

La îndemnul Ierarhului, atât Arhiepiscopia, cât şi parohia Vovidenia s-au străduit să ofere un  ajutor concret familiei îndurerate.

Dumnezeu să-i ierte greşelile pe care, caom, le va fi făcut în această viaţă, şi să-i odihnească în pace sufletul, aşezându-l în Împărăţia Cerurilor!

Pr. Gabriel Ioan Pelin,

Parohia ,,Vovidenia”, Galaţi