Bucuria de a ajuta

Mângâiere pentru cei neputincioşi
Mângâiere pentru cei neputincioşi

Postul Naşterii Domnului este un bun prilej pentru a săvârşi împreună fapte de milostenie. Oricine poate să facă un mic dar, dacă este călăuzit de credinţă şi de dragoste faţă de aproapele. Aşa s-a întâmplat şi cu elevii clasei a XII-a C de la Colegiul Naţional „Ana Aslan” din Brăila.

În parohia noastră, ocrotită de Sfinţii Trei Ierarhi funcţionează un azil cu 180 de bătrâni şi am hotărât să mergem acolo. Era un vis frumos, însă „drumul” până la azil era atât de „departe”: trebuia să strângem mulţi bănuţi, ca să le putem oferi daruri la toţi cei aflaţi acolo. Ne-am amintit însă de cuvintele Mântuitorului „Fără de Mine nu puteţi face nimic” (Ioan 15,5) şi L-am luat pe Dumnezeu cu noi, iar El ne-a binecuvântat.

Cu o zi mai înainte de a merge la azil, profesorul de religie şi doi elevi, respectiv Andrei Ritzi şi Sebastian Bănică, împreună cu părintele Sorin Băruş de la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Brăila, care este şi responsabil cu Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” au cumpărat daruri pentru bătrâni în valoare de 781,57 lei.

A doua zi, pe 18 decembrie, un grup de elevi au pregătit pacheţelele în biserică, iar la prânz ne-am îndreptat paşii spre azil, unde „bunicii” ne aşteptau.

Elevii, participanţi la Programul naţional  „Hristos împărtăşit copiilor”, împreună cu colegii lor mai mari, elevi din clasa a XII-a C, au vestit Naşterea Domnului printr-un program de colinde.

Întâlnirea a fost emoţionantă, la glasul colindelor, în ochii lor, dar şi în ai noştri, erau lacrimi de bucurie. Unii dintre dumnealor au cântat împreună cu noi. Apoi, din cameră în cameră le-am oferit daruri tuturor celor vârstnici.

Nu ştim când a trecut timpul şi a trebuit să plecăm. Am aşteptat mult această zi, în care vom merge la azil şi ni s-a părut, că am stat atât de puţin acolo. A fost o experienţă unică pentru noi toţi, un vis, care cu ajutorul lui Dumnezeu, a devenit realitate.

Prof. de religie Viorica Săraru,

Colegiul Naţional „Ana Aslan”- Brăila