Comemorarea Doamnei Rada Crăciun, membră a filialei SNFOR – Galaţi

Slujbă de pomenire
Slujbă de pomenire

Uneori, despărţirea de o persoană dragă, pare că vine prea devreme.

Rada Crăciun a plecat la Dumnezeu răbdând cu demnitate suferinţa unei boli ce părea uşor de biruit. Dar nu a fost aşa, şi ne-am văzut cu durere neputinţa de a-i face o alinare celei care aducea tuturor celor din jurul său multă mângâiere.

Rugăciunile noastre îndurerate n-au fost de ajuns ca să o păstram alături în lumea aceasta. Dumnezeu a iubit-o mai mult,…a chemat-o la El… şi Rada I-a răspuns.

Evenimentul plecării ei de lângă noi ne-a răpit bucuria revederii de pe 3 septembrie, la sediul SNFOR, când am plâns,… şi am retrăit amintirile „faptelor bune” pe care le-am realizat împreună, la care participa cu atât de multă dăruire, din tot sufletul, cu toată puterea şi dragostea.

Cele cu care a colaborat au cunoscut o femeie puternică, plină de iniţiativă, care  lansa acţiuni filantropice îndrăzneţe şi pe care le coordona cu o înţelepciune simplă, purificată până la cele mai valoroase principii şi pe care le aplica cu meştesug la modul în care trăiesc azi gălăţenii.

Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române – filiala Galaţi a pierdut-o pe Rada Crăciun, bună colegă şi prietenă, care ne-a lăsat amintirea femeii binevoitoare, ce ne întâmpina mereu cu zâmbetul pe buze. În mijlocul nostru era o forţă vie, de care ne legam cu cele mai sfinte nădejdi. A fost o mamă care ne-a dăruit tot ce avea, mai întâi învăţătura sa şi apoi ne-a lăsat prin testament ,,averea” tradiţiilor strămoşeşti, pe care, la rândul său, le-a moştenit de la străbuni.

Prof. conf. univ. dr. Lucia Balint, Preşedinta SNFOR filiala Galaţi