Piatră de temelie la biserica parohiei Matca 7

În Duminica a 23‑a după Rusalii, credincioşii din comuna Matca, Protoieria Tecuci,  situată în nordul judeţului Galaţi, au participat în 21 octombrie 2018, la punerea pietrei de temelie pentru noua biserică din parohia Matca 7. Noua comunitate va fi ocrotită de Sfinţii Trei Ierarhi şi de Sfântul Mare Mucenic Mina.

Slujba a fost oficiată, la ceas de seară, de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa autorităţilor locale şi a numeroşi credincioşi, între care copii şi tineri atât din Matca, cât şi din localităţile învecinate.

După momentul sfinţirii, Arhiepiscopul Dunării de Jos a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură prin care a explicat sensurile profunde ale aşezării unei pietre de temelie pentru un nou locaş de închinare.

Donatorul suprafeţei de teren pe care va fi ridicat Altarul de rugăciune, domnul Ioan Vasile Condrache, a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian o icoană care îi reprezintă în unitate şi comuniune sfântă pe Sfinţii Trei Ierarhi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ca­sian i‑a binecuvântat pe credincioşii prezenţi, i‑a îndemnat să‑şi păstreze credinţa, ca pe cel mai de preţ dar, şi le‑a oferit iconiţe.

Parohia Matca 7 a fost înfiinţată prin Decizie Chiriarhală la 1 noiembrie 2015.

Pr. Rareş Bucur